ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Смештајни капацитети остварили изузетне резултате у броју ноћења и посета

2017.-а година је изузетно успешна за туристичке субјекте на подручју општине Љубовија. Квалитет услуге, промотивна кампања коју заједно водимо и ваучери које даје ресорно министарство дају резултате. Томе у прилог говори податак да је до сада у смештајним капацитетима на подручју општине Љубовија остварено преко 7 000 ноћења (од почетка 2017.године до сада). Прва половина године је изузетно успешна. Изузетно интересовање влада за смештај у капацитетима на самој обали Дрине. Из тог разлога се граде нови комплекси на обали који се припремају за туристе. Задовољни су наши домаћини који примају госте и угоститељи, а задовољни су и гости. Одлазе са осмехом и обећавају повратак у оазу мира, како кажу.
Број посетилаца је далеко већи. Дрина и Бобија су изузетно интересантне туристима. Бобију годишње посети преко 2000 планинара. Од априла до новембра Дрином плове чамци пуни туриста. Риболовци су на Дрини током целе године.
Кањон Трешњице специјални резерват природе има своје посетиоце. Верски објекти такође. Десетине хиљада верника годишње дође да посети наше светиње.
Туризам заузима значајно место и из године у годину постаје све значајнија привредна грана у Србији, а рефлексија тога осећа се и код нас. Број туриста расте из године у годину, у порасту је број ноћења, посета, а квалитет услуге се поправља.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.