ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА
ЋИРИЛИЦА  |   ЛАТИНИЦА

Успешан наступ на 40-ом сајму туризма у Београду

Комплексне и вишемесечне припреме Туристичке организације Љубовија у сарадњи са свим нашим туристичким субјектима за резултат су имале изузетан успех на представљању туристичке понуде на 40-ом сајму у Београду. Представљени су и промовисани сви аспекти туристичке понуде-угоститељска понуда, сеоски туризам, викенд насеља уз Дрину, манифестације (са посебним акцентом на Дринску регату и Гастро фестивал), спортско рекреативни туризам, верски туризам, гастрономску понуду, дестилерије и промоцију ракије од малине као посебно атрактивног напитка специфичног за наш крај. Своју активност на сајму је промовисало удружење жена "Вила".
Посећеност штанда ТО Љубовија је изузетна. Дегустација азбуковачких специјалитета и пића. Мноштво тв екипа је урадило ТВ репортаже на нашем штанду. Поделили смо доста промотивног материјала туристичких мапа, каталога, разгледница, публикација којима промовишемо Дринску регату, Гастро фестивал, све остале манифестације и комплетну туристичку понуду.
Наш штанд су посетили министар трговине, туризма и телекомуникација господин Расим Љајић, који је обећао подршку развоју туризма у нашој општини и директорка ТО Србије госпођа Марија Лабовић. Наш промотер и земљак Ненад Окановић такође је дошао да нам да подршку током представљања, изазвао изузетно интересовање посетилаца, сликао се са свима, попричао и позвао их да посете Азбуковицу. Затим браћа Јелић-YU grupa, Бора Дугић, чланови групе "Црвена јабука", народни посланик Срба Филиповић и бројни гости. Срба Филиповић је родом из нашег краја из Узовнице и жели да подржи и помогне развој туризма у нашој општини. Дегустирали су ракију од малине и наше специјалитете и добили смо највише оцене за производе и презентацију на сајму.
У петак 23. фебруара другог дана сајма на нашем штанду је гостовала Гоца Тржан, која ће заједно са Сашом Матић забављати посетице на концертима у оквиру Дринске регате 2018.године. Гоца Тржан са својим бендом наступа у петак 13.јула, а Саша Матић у суботу 14.јула 2018.године у вечерњим сатима. Гоца Тржан је својом појавом изазвала велико интересовање посетилаца, а она је својим излагањем обавестила посетиоце о свом наступу у Љубовији у оквиру манифестације "Дани дринске регате 2018.године", као и о наступу свог колеге Саше Матића.
Посета представника туристичких агенција, организатора путовања, планинарских водича и планинара, удружења пензионера, љубитељ бициклизма и планинског бициклизма, лова, риболова, сплаварења, роњења, кањонинга, организатора различитих екскурзија је било изузетно. Интересовање људи за боравак на обали Дрине, боравак у викенд насељима, сплаварење, планинарење, лов, риболов, бициклизам, кањонинг је велико. Дрина и Бобија су два потенцијала за која влада највеће интересовање.
За овај сајам смо припремили нови промотивни материјал који смо представили и промовисали управо на сајму.
Захваљујемо се свим туристичким субјектима који су са нама били на штанду, промовисали своју понуду и пружили нам логистичку подршку-Драгану Тадићу власнику "Тадића вајата" у Дрлачама, Николи Кнежевићу власнику "Етно села Врхпоље", Милошу Мићановићу-дестилерија Мићановић, Милораду Живковићу једном од организатора "Бициклијаде", удружењу жена "Вила" и свим осталима.
Посебну захвалност одајемо Драгану Павловићу нашем прослављеном планинару-организатору "Ђачког планинског маратона" и Сретену Цветојевићу који су били са нама на сајму и помагали нам у промоцији наших туристичких локалитета.
Захваљујемо се медијима који су посетили наш штанд и извештавали ширу јавност о представљању туристичке понуде општине Љубовија.
О нама

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија.

Задаци Туристичке организације Љубовија су:

  • 1. обогаћивање и подизање нивоа квалитета туристичких садржаја,
  • 2. организовање туристичке информативно-промотивне делатности,
  • 3. организовање манифестација,
  • 4. унапређење и промоција,
  • 5. унапређивање туризма у општини,
  • 6. учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике,
  • 7. унапређење услова за прихват и боравак туриста.