ЂАЧКИ ПЛАНИНСКИ МАРАТОН

Спортски савез општине Љубовија у сарадњи са ПК "Торничка Бобија" и ПК "Авала" сваке године организује Ђачки планински маратон. "Ђачки планински маратон" је манифестација која поред забавног има и врло битан едукативни аспект.
Вођа похода је наш истакнути планинар Драган Павловић, који током пешачења указује деци на битне локалитете, места одакле је поглед најлепши, упознаје их са ретким биљним и животињским врстама. Циљ је да младе упознамо са природним лепотама завичаја пре него што се упуте на далеке дестинације.
. "Ђачки планински маратон" је и промоција за Бобију која полако добија место на туристичкој карти које јој припада. Спортски савез општине Љубовија и ПК "Торничка Бобија" настоје да кроз овакве манифестације приближе децу природи и подсете их да у ери дигитализације не заборавимо колико је битан боравак у природи и наша веза са њом.
Манифестација из године у годину броји све више учесника, на једној од најлепших планина у Србији, планинској лепотици општине Љубовија, планини Бобији.
Одушевљени су Бобијом и чарима које она показује само најрадозналијим посетиоцима.
Наш заједнички мото је да млади упознају свој завичај, друже се и проводе време у природи.