Дринска регата 2023 - најава

У суботу, 8. јула биће одржана 22. Дринска регата Љубовија. Пловни пут је од Рогачице до Љубовије у дужини од 40 километара и 8 сати пловидбе. Веселом спусту на води претходиће вишедневна манифестација "Дани дринске регате" са богатим забавним, спортским, културним и музичким садржајима.
Спуст Дрином почеће у 10 часова у Рогачици, пауза је планирана на средини пловног пута, у Горњој Трешњици, где ће за учеснике бити припремЉен војнички пасуљ.
Програм манифестације "Дани Дринске регате" почеће 26. јуна низом спортских такмичења у фудбалу, одбојци, шаху, стоном тенису и кошарци, а организатор ових турнира је Спортски савез општине Љубовија. Програм спортских такмичења биће завршен 9. јула планинарским походом који организује Планинарски клуб "Торничка Бобија".
Поред спортског, планиран је и богат забавни програм. У среду, 5.јула на помоћном игралишту ФК "Дрина" наступиће Џенан Лончаревић, 6. јула публику ће забавЉати Теа Таировић, а у петак 7. јула Јелена Розга. У суботу у вечерњим сатима, након спуста Дрином, концерт ће одржати NUCCI и ZERA.
У оквиру културних догађаја за манифестацију Дринска регата Љубовија, 6. јула у сали биоскопа Љубовијска публика имаће прилику да гледа представу "Ђурологија" у извођењу познатог глумца Бранка Ђурића-Ђуре.
Туристичка организација општине Љубовија потрудила се да припреми и пригодан програм за децу. Наступом групе аниматора UV DANCE најмлађа публика ће имати "Дечје вече" које је предвиђено 5. јула.