PROGRAM DRINSKA REGATA LJUBOVIJA 2022

Ljubovija će 9. jula biti centar najvećeg događaja u regionu. Drinska regata, koja je prošle godine oborila sve rekorde i ove će okupiti desetine hilјada učesnika na vodi, kao i posetilaca na koncertima.
U petak, 8. jula na stadionu FK "Drina" koncert će održati Lepa Brena sa početkom od 21 čas. Nakon spusta Drinom u subotu, 9. jula od Rogačice do Ljubovije, plovidbe u dužini od 40 kilometara, vojničkog pasulјa u Gornjoj Trešnjici i fenomenalnog provoda na vodi, zabava se nastavlјa i ovog puta na stadionu, a koncerte će održati Toni Cetinski i Dejan Petrović - Big bend. Početak je zakazan za 21 čas.
U okviru programa "Dani drinske regate" ove godine pripremlјen je bogat sadržaj. Program počinje nizom sportskih takmičenja koje organizuje Sportski savez opštine Ljubovija u fudbalu, odbojci, šahu, stonom tenisu i košarci. Takmičenja počinju 27. juna, a završavaju se planinarskim pohodom u organizaciji Planinarskog kluba "Tornička Bobija" 10. jula.
Pored sportskog planiran je i kulturni program. U bioskopskoj sali Biblioteke "Milovan Glišić" u Ljuboviji u sredu, 6. jula sa početkom u 20 časova biće uzvedena pozorišna predstava "Šta ostaje posle zanosa" Ljubovijskog dramskog pozorišta.
Dan kasnije, 7. jula biće premijerno prikazan igrani film "Milojev dar", filmske i TV produkcije "MS-FILM" iz Ljubovije. Premijera filma zakazana je u sali bioskopa u 19 časova, a drugi termin prikazivanja u 20.30 časova. Film je snimlјen po istinitom događaju iz perioda Drugog balkanskog rata i podvigu heroja Miloja Nikolića. Režiju potpisuje višestruko nagrađivana reditelјka dr Branka Bešević Gajić, a scenario dramski pisac i scenarista Vladimir Đorđević.
Turistička organizacija opštine Ljubovija potrudila se da obogati i program za najmlađe posetioce. Tako će 8. i 9. jula na ulicama Ljubovije defilovati "UV dance" animatori koji će zabavlјati mališane uz klovnove, ples i animaciju.
Poslednje pripreme su u toku i Ljubovija je spremna da dočeka goste iz cele zemlјe, regiona i drugih delova sveta. Smeštajni kapaciteti su već odavno popunjeni i slobodan ležaj se može pronaći još ponegde u nešto udalјenijim vikendicama i domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom.
Interesovanje za 21. međunarodnu Drinsku regatu u Ljuboviji veće je nego ikada, a ova najpoznatija manifestacija nije jedino što Azbukovica, kako se inače naziva ovaj kraj, može da ponudi. I kako kažu u Ljuboviji, ko je jednom poseti - uvek joj se vraća. Drinska regata je prvi korak ka širem otkrivanju svih lepota Drine, Bobije i područja ovog dela Srbije.