17 velikih zlatnih medalјa i zlatni pehar na 54. međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, u kongresnom centru "Master", u kategoriji ocenjivanje kvaliteta turističkih objekata i usluga Komisije Novosadskog sajma vrednovale su i nagradile sa 17 velikih zlatnih medalјa i zlatnim peharom turističke objekte na teritoriji opštine Ljubovija, dok je Turistička organizacija opštine Ljubovija nagrađena velikom zlatnom medalјom za organizaciju Gastro festivala i prikaz tradicionalnih jela Azbukovice i ostatka Srbije.
Komisije su na terenu u Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, BiH-RS, Hrvatskoj i Rumuniji vrednovale oko 140 učesnika ocenjivanja. Najbolјi veliki, srednji i mali hoteli, hosteli, kafići, poslastičarnice, picerije, apartmani, pansioni, smeštaji u domaćoj radinosti, kampovi, turističke agencije, restorani, turističke manifestacije, festivali, atrakcije i događaji, obrazovne institucije u turizmu, ostale institucije, objekti i usluge... Ocenjivanja kvaliteta proizvoda, robe i usluga organizuje se u cilјu unapređenja proizvodnje i postizanja bolјeg kvaliteta ponuđenih proizvoda, roba i usluga. Novosadski sajam ustanovlјava priznanja koja se dodelјuju firmama, organizacijama i pojedincima za prijavlјene eksponate ili usluge, shodno definisanim kategorijama za svaku od priredbi na Novosadskom sajmu.
29.11.2023. godine na večeri šampiona posebna čast ukazana je turističkim subjektima kojima su uručena vrhunska priznanja Novosadskog sajma, a 17 priznanja pripalo je Ljuboviji, i to:
Etno selo Vrhpolјe dobitnik je zlatnog pehara i velike zlatne medalјe za unapređenje kvaliteta usluga turističkih objekata regije Azbukovice, dok su kuća "Drinsko svitanje" Gornja Trešnjica, STD "Drinska dedovina" Gornja Trešnjica, STD "Tadića vajati" Drlače, STD "Lane" Vrhpolјe, STD "Darijana" Vrhpolјe, apartmani "Drinski zamak" Vrhpolјe, kuća "Nostalgija" Vrhpolјe, kuća "Drinska tišina" Vrhpolјe, kuća "Odmor na Drini" Vrhpolјe, kuća "Zelenika" Vrhpolјe, kuća "Vitezov mir" Vrhpolјe, objekat "Kumova avlija" Vrhpolјe, STD "Savić Drina" Donja Bukovica, STD "Tri vrbe" Ljubovija i kuća "LL" Lonjin, dobitnici velikih zlatnih medalјa.
Turistička organizacija opštine Ljubovija čestita svima na osvojenim priznanjima sa želјom da ih bude još više.